Media

Rick Tesselaar bij Omroep Flevoland

Glastuinbouw Nederland werd benaderd door Omroep Flevoland vanwege de interesse in een reportage over het gebruik van LED-belichting in de sierteelt, als onderdeel van de energietransitie. Via de regiocoördinator werd contact gelegd met alstroemeriateler Rick Tesselaar uit Luttelgeest. Op 11 april 2023 werd de reportage uitgezonden in de nieuwsuitzending van Omroep Flevoland.

Bekijk het item terug
Wouter van den Bosch bij Stand van Nederland

Het programma Stand van Nederland van omroep WNL bracht voor de uitzending van 7 april 2022 onder andere een bezoek aan paprika- en bramenteler Wouter van den Bosch. Onderwerp van de uitzending was: energiecrisis wordt voedselcrisis. In de uitzending komen Wouter, zijn broer Thijmen en vader Jaco regelmatig aan het woord.

Bekijk het item terug
Frank Wilting bij Omroep Gelderland

Wat begon als persbericht van Glastuinbouw Nederland over 'Vlog uit de Kas', resulteerde in augustus 2021 in media-aandacht voor de arbeidssituatie in de glastuinbouw. Voor veel glastuinbouwbedrijven zijn scholieren een welkome groep medewerkers, maar vanwege de coronapandemie was hun inbreng belangrijker dan ooit. In de door de NOS overgenomen reportage van Omroep Gelderland met komkommer- en fruitteler Frank Wilting komen ook jongeren aan het woord.

Bekijk het item terug